Бањалучки бенд “Charna” промовисао сингл и спот: За будућност се боримо без упирања прстом у кривце VIDEO

Миланка Митрић
Бањалучки бенд “Charna” промовисао сингл и спот: За будућност се боримо без упирања прстом у кривце VIDEO

БАЊАЛУКА - Бањалучки бенд “Charna” промовисао је у четвртак навече спот за нови сингл “Сањаш” у клубу “ Rock Symphony caffe”.

Представљање нумере одржано је у оквиру смотре ““Слушајдомаће vol. 6”, у оквиру које су, осим састава “Charna”, наступили и “MultiCultus”, “Cornix” и “Ехо радар”.

- Наша нова пјесма говори о томе да треба да останемо у нашој земљи, али она такође доноси и ослања се на једно лично искуство. Припадам групи људи која је покушала живјети живот на Западу и одлучио сам да се вратим јер то није за мене. Није лако и није ни праведно рећи свима “Останите овдје” или “Треба бјежат' одавде”. Свака судбина је другачија. Личног сам става да је потребно покушати. Ако намјеравате остати овдје, онда се борите за своју будућност без упирања прстом у кривце у систему или друштву. Сами смо творци своје среће. С друге стране, ако сте стварно сигурни да нема будућности за вас у нашој земљи, ништа вас не спречава, границе су отворене - рекао је за “Глас Српске” пјевач састава “Charna” Давид Јојић, осврнувши се на сингл чија је главна тема одлазак младих из државе и региона.

Бенд је овом нумером, чији текст је писала млада ауторка из Бањалуке Марија Ђурић, на свој начин приказао предности одласка и остајања. За видео-спот био је задужен Ведран Шевчук Алф (“Парадајз продакшн”), а режирао га је Бошко Крљаш. У споту глуми глумац Народног позоришта Републике Српске Бојан Колопић.

- Био сам изненађен бројем људи који су дошли на промоцију и премијеру новог сингла “Сањаш”. Диван је осјећај видјети са позорнице како публика пјева пјесму коју смо им свега пар минута раније представили. Сматрам да смо погодили срж овом пјесмом. Дуго смо радили на њој, проживјела је бројне промјене прије снимања, али коначно је ту. Ми смо срећни и кад имамо овако добру публику, пуни смо елана да радимо и даље - додао је Јојић.

Када је ријеч о значају и подстицају који музика говором о великим темама може да има, Јојић сматра да је значајно да се музичари и умјетници уопште баве сличним питањима која могу да отворе пут неким још већим питањима.

- Од самог почетка наш бенд се фокусира на ауторски рад градећи чврст звук са доста мелодијских и динамичких дионица. Лично преиспитивање, здрава критика себе и друштва, потрага за истином, као и социјално стање су неке од тема у којима бенд налази инспирацију за писање пјесама. Ми ћемо се свакако и у будућности у свим пјесмама бавити овим темама. Да ли ми као музичари и умјетници можемо утицати на јавност да се више позабави овим питањима? Надам се да можемо, видјећемо - додао је Јојић.

Планови

Када је ријеч о будућим плановима, Јојић је нагласио да ће ускоро почети да припремају и нови материјал.

- Након премијере овог сингла поново улазимо у студио већ у првој седмици јануара и снимаћемо нови сингл, а након тога и спот. Што се тиче неких дугорочних планова, трудићемо се да се представимо публици широм земље и региона када почне нова концертна и фестивалска сезона - навео је Јојић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана