Бањалучка гитаријада 2020 у онлајн издању

ГС
Бањалучка гитаријада 2020 у онлајн издању

БАЊАЛУКА – Queen Естрада организовалa je, по шести пут, Бањалучку гитаријаду, са циљем промовисања локалне музичке сцене и подршке младим музичарима, за коју сматрам да је од огромне важности, поготово у временима попут ових.

- Ново издање Бањалучке гитаријаде реализовано је у потпуно другачијем руху, као онлајн такмичење снимљено у празном Клубу студената, уз поштовање свих епидемиолошких мјера, а публика ће имати прилику да погледа снимке наступа свих бендова на YouTube каналу Queen Естраде, од уторка, 22. децембра у 20 часова.

На овогодишњој Гитаријади своје свирачко и стваралачко умијеће показали су бендови "Под притиском", "Без рикверца", "Reverie", "Capture и Катарза", док су у ревијалном дијелу наступили бенд "Euphporia" из Бихаћа и бивши пјевач групе Тина – "Владан Витез and the Band".

О побједницима ће 30. децембра одлучити стручни жири у чијем се саставу налазе легендарна имена домаће роцк сцене - Бора Ђорђевић ("Рибља Чорба"), Драги и Жика Јелић ("YU Група"), Сеад Зеле Липовача ("Дивље Јагоде"), познати гитариста Игор Паспаљ, који је проглашен за овогодишњег најбољег гитаристу свијета, од стране реномираног свјетског часописа "Свијет гитаре" и Зоран Ђурић, продуцент Бањалучке Гитаријаде.

Поред стручног жирија, публика ће такође моћи да гласа за најбољи бенд и то путем Инстаграм и Фејсбук профила Бањалучке гитаријаде, тако што ће лајковати фотографију својих фаворита. Бенд са највише лајкова са обје странице освојиће награду публике, у виду ваучера за Музичку вјежбаоницу "Charliе", док је награда за побједнике изабране од стране стручног жирија снимање пјесама у Музичком Центру „Павароти" у Мостару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана