Балашевић постаје почасни грађанин Пуле?

ГС
Foto: Агенције

ИСТРА- Кантаутор и пјесник Ђорђе Балашевић вјероватно ће постати почасни грађанин Пуле, пише Глас Истре.

Повеља “Почасни грађанин Града Пуле” имаће два добитника, а ради се о панонском морнару и пријатељу Пуле Ђорђу Балашевићу (постхумно) и професорки Sabine Nagy из Eisenstadtа, једној од најзаслужнијих за више од двадесет година пријатељства и сарадње, кроз размјене ученика, између Савезне гимназије Kurzwiese и пулске италијанске средње школе "Dante Alighieri".

Глас Истре наглашава да коначну одлуку о споменутим наградама доноси Градско вијеће, и то 5. маја на свечаној сједници Градског вијећа поводом Дана града, у спомен на ослобођење Пуле у Другом свјетском рату.

Први концерт у самосталној Хрватској Ђорђе Балашевић одржао је 2001. године управо у пулској Арени. Концерт је био хуманитарног карактера, а приход је додијељен Општој болници Пула.

Балашевић је и један од својих посљедњих концерата одржао у Пули, и то у августу 2019. године. Када је објављено да је умро, грађани Пуле су му одали велику почаст.

Пулска Арена била је препуна свећа и бијелих зечева у спомен на Балашевића, а на дан испраћаја у пулској Арени пуштале су се Балашевићеве пјесме у времену од 10 до 18 сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана