Аутори “Нетфликсове” серије “Круна” мијењају сценарио: Обмана Мартина Башира у центру приче

Г.С.
Аутори “Нетфликсове” серије “Круна” мијењају сценарио: Обмана Мартина Башира у центру приче

Неколико седмица прије почетка снимања пете сезоне “Нетфликсове” суперхит серије “Круна” аутори, са сценаристом Питером Морганом на челу, одлучили су се на потез прекрајања сценарија.

Пета сезона приче о британској краљевској породици и владавини краљице Елизабете Друге бави се догађајима из средине деведесетих година 20. вијека, па ће тако обухватити и развод принца Чарлса и принцезе Дајане 1996. године.

Интервју принцезе Дајане из 1995. године за Би-Би-Сијеву емисију “Панорама”, с новинаром Мартином Баширом, један је од главних догађаја сценарија. Дајанине изјаве, попут оне да их је у њеном браку са Чарлсом било троје, подстакле су краљицу да на неки начин аминује коначни развод свог сина и престолонасљедника.

Након што су објављени резултати истраге о нечасном поступању Мартина Башира, коришћењу фалсификованих докумената којима се тврдило да тајне службе прате Леди Ди како би принцезу увјерио да му да интервју, сценаристи су се нашли у проблемима. Истрага је показала да је Башир у ствари обмануо принцезу да разговора с њим у емисији.

Аутори серије, која је ионако на мети критика због приказа припадника британске монархије, морају причу да прилагоде недавним догађањима.

Неименовани познавалац прилика на сету рекао је за “Сан” да је извјештај о Башировим муљажама проблем сценариста, који ионако сценарио често мијењају у ходу, подигао на сасвим нови ниво.

- Интервју је свакако битан за причу у серији. А како се ситуација с Баширом и даље развија и може доћи до неких нових открића, биће то велики проблем - наводи извор.

Емитовање серије “Круна” почело је 4. новембра 2016. године, а до сада је, у оквиру четири сезоне, емитовано 40 епизода.

Снимање пете сезоне треба да почне у јулу, с новим глумцима, од којих ће Имелда Статон глумити краљицу Елизабету, Елизабет Дебицки принцезу Дајану, Доминик Вест принца Чарлса, Џонатан Прајс принца Филипа, а Лесли Манвил ће глумици принцезу Маргарет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана