АСАП Роки на слободи до 14. августа

Агенције
АСАП Роки на слободи до 14. августа

Познати амерички репер АСАП Роки (Раким Мајерс) и још двије особе, оптужени да су пребили једног грађанина у Стокхолму, током овог викенда пуштени су из притвора у Шведској и на слободи ће остати до 14. августа, када би судије требало да саопште пресуду у случају против њих, објавио је шведски суд.

Они су оптужени за пребијање деветнаестогодишњег Мустафе Џафарија 30. јуна, а репер је у затвору од 3. јула.  Оптужен је за наношење тјелесних повреда поменутом младићу, а Интернетом се проширио и снимак Стокхолма, на којем се види Роки како  удара другог мушкарца. Репер је на на свом “Инстаграму” објавио снимке за које је тврдио да су настали прије тучњаве, а уз њих написао да су га неки момци упорно пратили.

Процес против репера изазвао је проблеме у односима САД и Шведске пошто је амерички предсједник Доналд Трамп раније подржао музичара. Трамп је шведском премијеру Стефану Левену понудио да лично гарантује за кауцију за репера, али је предсједник Владе Шведске рекао да не може да се мијеша у судски процес.

Из одлуке Окружног суда у Стокхолму није јасно да ли ће те три особе, сви држављани САД, моћи да напусте Шведску, иако је Трамп, поздрављајући одлуку суда, на свом “Твитер” профилу навео да је “АСАП Роки пуштен из затвора” и да је “на путу кући у САД из Шведске”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана