"Артан Лили" и Цане издали сингл "Рокенрол после рокенрола": Пјесма за луда времена VIDEO

Б.П.
"Артан Лили" и Цане издали сингл "Рокенрол после рокенрола": Пјесма за луда времена VIDEO

БЕОГРАД - Група "Артан Лили" у издала је нови сингл "Рокенрол после рокенрола" у којем се као гост појављује Зоран Костић Цане, фронтмен групе "Партибрејкерс".

Видео спот је дjело режисера Миодрага Цицовића. Аудио продукцију потписују Никола Врањковић, Иван Петровић и Марко Бенини.

- Поново смо урадили нешто другачије од очекиваног и ово је први, од пет нових синглова направљених са екипом са сцене! Могу само да кажем да је сарадња ца Цанетом била изузетна. Мислим да је порука песме "буди рокенрол после рокенрола" врло важна за све нас који живимо у овом лудом времену - Бојан Слачала рекао је фронтмен бенда "Артан Лили",.

Премијерно представљање сингла и спота "Рокенрол после рокенрола" реализовано је данас у медијском систему Радио-телевизије Србије,  као и на YouTube каналу "ПГП РТС" и групе "Артан Лили"…

- Након годину дана од настанка песме све је коначно завршено. Да би схватили размере акције навешћу труст мозгова домаће аудиовизуелне продукције који је радио на песми (на овој али и још 4 које вас очекују ускоро). Снимљена је у студију "О" код Оливер Јовановића, миксовали смо је заједно Врањковић Никола,  Иван Петровић и ја, од Петровићевог "П3" студија, преко Николине гајбе у БГ до његовог летњиковца у Крчедину. Онда се као и обично, у правом тренутку у БГу појавио Марко Бенини и урадио мастеринг песме. Затим креће прича о видеу. Режисер и монтажер Миодраг Цицовић, алијас Стрејт Мики и извршни продуцент Јован Спахић организују снимање, игром случаја пролонгирано на најгори дан у години са снегом од 30 цм у Београду. Сплетом срећних околности све бива снимљено тај дан.

Њиховом заслугом Цане, Романа, Марко, Иван и ја блистамо као никад до сад. На крају, годину дана борбе и рада стане у 2 и по минута музике и слике, таман да се песма пусти поново-каже Слачала…

Иначе, ово је шести сингл са предстојећег студијског албума "III", који ће бити објављен идуће године (ПГП РТС). Првих пет синглова и спотови ("Маца", "Оуд", "Фолирам", "Педана" и "Прича"), представљени су децембра 2019. године, такође на необичан начин- узастопним премијерама пет дана заредом.

Након успјешне концертне сезоне током 2021, "Артан Лили" ће у Београду наступити 30. децембра на Тргу Николе Пашића, као и дан касније 31.12. за дочек Нове 2022. године, у клубу Електропионир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана