Артал Лили у КСБ-у 25. новембра

Г.С.
Артал Лили у КСБ-у 25. новембра

Артан Лили ће у суботу 25. новембра наступити у бањалучком клубу КСБ.

"Након више од двије године поново долазимо у Бањалуку. У склопу регионалне турнеје у којој обележавамо 10 година рада бенда, на ред је дошла и Бања Лука. Пресрећни смо због тога и као и обично спремамо се да направимо страшну журку! Сви који нас знају, знају да стално подижемо стандарде наших наступа па ће тако бити и овога пута. Свираћемо нове ствари, али и стару, добро познату селекцију проверених хитова. Дакле, најјача журка стиже ускоро, купите карте на време јер је капацитет ограничен. Видимо се у КСБ-у!" - изјавили су чланови бенда еуфорично најављујући наступ.

Од како је њихов први сингл Џони објављен у новембру 2012. године Артан Лили је несумњиво један од најчешће помињаних састава у региону када се причало о новим снагама на домаћој и регионалној музичкој сцени. Група се током времена усталила у сада већ препознатљиву четворку: Бојан Слачала – бас и вокал, Романа Слачала – вокал и даире, Марко Ајковић – бубањ и Иван Скопулович – гитара.

Артан Лили тренутно објављују сингл-спотове са 3. албума у сарадњи са колегама са сцене.

Сингл "Рокенрол после рокенрола" је настао у сарадњи са  Зораном Костићем Цанетом, фронтменом групе Партибрејкерс, док су сингл "Отров" реализовали са Николом Врањковићем. Последњи у низу, сингл "Хардкор и панк" је настао у сарадњи са Зораном Маринковићем, фронтменом групе Бјесови.

Артан Лили завршене пјесме објављују сукцесивно, преко Bandcamp платформе у форми синглова. Својим сингловима освајају прва мјеста свих релевантних радијских и ТВ топ листа у земљи и региону. Најзанимљивији је пласман пјесме "Ако станемо ту", која је одмах као новитет засјела на прво мјесто листе Дискомера Студија Б, што је прије њих, у 40 година постојања листе, пошло за руком само Бијелом Дугмету, Екатарини Великој и групи Кал.

До сада су издали 2 албума "Артан Лили" "New Deal " и једна су од концертно најактивнијих група у земљи и региону, па готово да и не постоји град, клуб или фестивал на коме до сада нису наступили.

Продаја улазница за наступ бенда Артан Лили у КСБ по цијени од 15,00 КМ, почеће од понедјељка /16. октобар/, путем продајног система www.gigstix.ba – оnline, као и на њиховим продајним мјестима широм БиХ. Такође, улазнице ће се моћи могу купити и у КСБ-у.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана