Ана Ћурчин објавила албум “Сцене”: Улазак у интиму, снове и осјећања

Агенције
Ана Ћурчин објавила албум “Сцене”: Улазак у интиму, снове и осјећања

Београдска музичарка Ана Ћурчин, ауторка је која је неколико година уназад компоновала музику за позориште, филм, видео-игре и различите рекламе, а сада је објавила дио тог опуса на једном албуму.

Избор музичких опуса представила је на свом првом албуму примијењене музике “Сцене”, који је од јуче доступан на свим дигиталним стриминг платформама. Снимање и продукцију овог албума помогао је СОКОЈ.

Музичарка Ана Ћурчин је умјетница којој се ријетко дешава да се као умјетник “открије” пред својом публиком, а “Сцене” су управо то – улазак у интимни свијет Ане Ћурчин, њене снове и инспирацију.

На албуму “Сцене” Ана пјева на српском, енглеском, руском и шпанском језику, свира гитару и клавир, компонује и продуцира и представља се као комплетна ауторка музике која комбинује жанрове и осјећања.

Заступљене су композиције које је Ана Ћурчин компоновала за позоришне представе “Сведобро”, “Кири и Клодел” и “Ја често сањам револуцију”, документарне филмове “Завештање” и “Las Dostancias” видео-игру “Golfclub: Westeland”, серијал “Клавирско небо”, телевизијске рекламе, као и композиције које су настале у склопу сарадње са Ансамблом “Коло”.

На “Bandcamp” издању налазе се двије бонус пјесме: два демо снимка пјесама које су настале за представу “Црвена љубав” А. Колонтај у режији Олге Димитријевић и које су изазвале велику пажњу.

Мастеринг албума урадио је Горан Антовић, а дизајн омота дјело је младе умјетнице Ене Јевтић.

Најстарија пјесма на “Сценама” настала је 2013. године и то је вињета “Dreams” – сарадња Ане и Немање Мосуровића, а најновија је из 2020, нумера “Кошута” коју су Ана и флаутисткиња Милена Јанчурић компоновале за “Клавирско небо “3”.

На албуму се налазе и два традиционала,”Ластавице, ласто” – сарадња с Ансамблом “Коло” и још једна пјесма “Ој, Савице” коју је Ана отпјевала за документарни филм “Завештање”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана