Амиру Медуњанин пјесма вратила у Бањалуку

Александра Глишић
Амиру Медуњанин пјесма вратила у Бањалуку

Када Амира Медуњанин запјева тешко је остати равнодушан, а да радо пјева у Бањалуци признала је на концерту у Банском двору Културном центру гдје је створила лијепу музичку причу проткану њежним емоцијама, али и хумором.

Краљица севдалинки, која ову врсту пјесме изводи на специфичан начин, са широким и позитивним осмијехом у четвртак увече је изашла пред бањалучку публику подсјећајући да се враћа послије четири мјесеца.

Сарајка која је расла уз севдалинку, на својим наступима не пропушта прилику да се нашали, а никада нема унапријед припремљен репертоар.

Одличан уигран трио који са њом чине џез музичари Анте Гело на гитари и Звонимир Шестак на контрабасу приредио је вече за памћење бројној публици која није дошла до улазница на претходном наступу. И овај пут тражила се карта више.

Мозаик севдалинки које су чиниле "Кад ја пођох на Бентбашу", "Мој дилбере", "Снијег паде", употпунила је обраћањем публици, најављујући и одлазак на Сардинију овог викенда.

Када је најавила своју омиљену пјесму запјевала је: "Стаде се цвијеће росом китити, стаде се бисер златом низати, стаде се сребро срмом срмити, стадоше момци цуре просити", а публика, нарочито женски дио, пјевала је углас са њом.

- Не знам како ће изгледати мој наступ на Сардинији. Углавном, италијанску севдалинку коју ћу тамо пјевати научила сам напамет. Написала сам је на папиру, како се изговара, баш по правилу Вука Караџића - нашалила се краљица севдалинке.

Одушевљење публике изазвало је и извођење пјесме "Ако знаш било што" групе "Азра", коју је Амира окарактерисала као загребачку севдалинку.

Организатор концерта била је Туристичка организација "Стар травел".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана