Ален Исламовић најавио нови албум, проговорио и о односу са Тифом

ГС
Foto: Архива

Пјевач Бијелог дугмета Ален Исламовић ускоро објављује пјесму "Знак" која ће се наћи на његовом новом солистичком албуму, а тим поводом проговорио је о својој каријери, као и пословним и приватним успјесима.

"Прије три године је Воја Драговић из групе Пилоти изразио жељу да ми направи ту пјесму. Разговарали смо каква ми треба, необична коју нисам имао до сада у својој каријери и мислим да смо погодили ту атмосферу. На њој је радило око четрдесетак музичара, велики ревијски оркестар, хор... Спот смо завршили, монтирао се три мјесеца, јер је рађен у холивудској техници, цртани спот, као анимација, било је јако пуно посла. Прва пјесма којом најављујем свој албум који ће изаћи крајем ове године, казао је Ален за Блиц и открио да већ има пуно договорених наступа за ову годину те је додао да му соло каријера више одговара.

"Лијепо је бити сам себи свој шеф. Када радиш у групи, теби се негдје не иде, а мораш ићи јер група хоће, овако ако ми се не иде, онда не идем. Искрено ми више одговара овако. Патио сам од тога да имам широку пјесму са великим оркестром, тек сам је сада добио. Надам се да ће сви моји фанови осјетити моју душу коју сам дао", испричао је Исламовић.

Присјетио се и како је изгледао његов прелазак из "Дивљих јагода" у "Бијело дугме".

"Већ сам био изграђена личност, свирао сам пред људима. “Дивље јагоде” су имале двије, три велике турнеје по Југославији. Горан је за сваку пјесму разговарао са мном, што мислим, да ли имам неких идеја, пошто сам био један од најбољих у рокенролу као вокални солиста. Сваки концерт трчим 90 минута и то Горан цијени зато је наша сарадња јако добра и чврста, и трајаће сигурно још дуго. Од њега само можеш научити нешто", казао је о Бреговићу.

Осврнуо се и на наводни сукоб с Тифом.

"Немамо никаквих додирних тачака, он пјева своје пјесме, ја своје и Бебекове, и на крају отпјевамо заједно неке. Нема никаквих размирица, нити сам тај тип да правим неке сукобе. Од толико година на сцени, можда још има тај проблем контакта с публиком јер је публика увијек та која дјелује на пјеваче. Неко је на бини чврст на ногама, а неко је као перо, па га може отпухати благи повјетарац", казао је Ален.

Ален је са супругом Маријаном од њене 16. године, а она се не воли експонирати у јавности.

"То је била њена одлука, никада нисам вршио притисак да ли треба да буде са мном или не. Када сам био приватно негдје и неко ме је фотографисао с њом, то је схватала да је тако када си јавна личност. Нашла се некада у тим случајевима у медијима, али је то не занима", закључио је Ален, преноси Блиц.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана