Албум "Unlimited Love" састава "Red Hot Chilli Peppers" стиже 1. априла

Бранислав Предојевић
Foto: Промо

ЛОС АНЂЕЛЕС - Славни рок састав "Red Hot Chilli Peppers" враћа се 1. априла с новим албумом "Unlimited Love", првим студијским пројектом са гитаристом Џоном Фрушијатеом, након 2006. године.

Албум садржи укупно 17 пјесама, а продуцирао га је легендарни продуцент Рик Рубин у првој сарадњи с бендом након 2011. године и по ријечима чланова групе ускладио је њихов звук са космосом.

- Наш једини циљ јесте да се изгубимо у музици. Провели смо хи-љаде сати, колективно и појединачно усавршавајући се, како би-смо направили најбољи албум који смо могли. Са антенама ускла-ђеним са божанским космосом, били смо тако проклето захвални на прилици да будемо заједно и још једном покушамо бити бољи уз Рикову помоћ. Дане, седмице и мјесеце провели смо слушајући једни друге, компонујући, слободно аранжирајући плодове студијског рада са великом пажњом. Звукови, ритмови, вибрације, ријечи и мелодије су нас одушевиле - навео је бенд у саопштењу.

Гитариста Фрушијанте, који је био дио групе у два наврата (од 1988. до 1992, и од 1998. до 2009) учествујући у снимању кључних албума у каријери калифорнијског састава, као што су "Blood Sugar Sex Magik", "Californication" и "By The Way", објаснио је детаљно поступак снимања новог албума

- Када смо се окупили како бисмо почели да пишемо материјал, по-чели смо свирајући старе пјесме извођача као што су Ричард Барнет, Џони Гитар Вотсон, "Тhe Kinks", "Тhe New York Dolls" и других. Поступно смо почели уносити нове идеје и претварати их у пјесме, а након неколико мјесеци свирали смо искључиво нове пјесме. Осјећај забаве без напора који смо имали док смо свирали туђе пјесме остао је са нама све вријеме док смо снимали албум. Ова плоча представља нашу љубав и вјеру коју имамо једни у друге - рекао је Фрушијанте.

Бенд је подијелио и први сингл са албума нумеру "Black Summer". Попратни видео режирала је Дебора Чов ("Тhe Mandolorian", "Obi van Kenobi") и представља чланове групе који свирају у специфично психоделичном футуристичком окружењу.

ТУРНЕЈА

Албум би требало да промовишу великом стадионскoм турнејом на којој ће им се придружити бендови као што су "The Strokes", "Haim" и музичар Бек. Бубњар Чад Смит рекао је да је узбуђен како албумом тако и турнејом по стадионима широм планете.

- Све је некако застрашујуће, али и узбудљиво. Написали смо неке од наших најбољих пјесама у овој постави  и имамо нешто посебно када смо заједно. Биће узбудљиво и уопште не узимамо свирке здраво за готово. Каda мало остарите више цијените такве прили-ке. Биће то права радосна турнеја након дуге паузе / навео је он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана