Ал Паћино открио тајну Кума

Агенције
Ал Паћино открио тајну Кума

Славни глумац Ал Паћино је послије 45 година открио због чега је баш он добио главну улогу у култном филму "Кум" и да није ријеч само о таленту.

"Кум" је свакако један од најгледанијих и најпопуларнијих наслова у историји кинематографије, а ово дјело уврштено је на листу 100 најбољих филмова свих времена. Ал Паћино четири и по деценије касније објашњава како му се указала животна прилика да заигра у овом остварењу.

- Мафијаши са Сицилије никада не би прихватили неког глумца који нема поријекло са тог острва. Лик Мајкла је из Корлеонеа са Сицилије, а мој дјед по мајци је такође одатле - изјавио је 77-годишњи глумац, алудирајући на поријекло које је пресудило давних седамдесетих.

Његови родитељи су се развели када је имао двије године, након чега је одрастао са мајком и дједом и баком, који су били са Сицилије.

Глумчев сународник, редитељ остварења Френсис Форд Копола се опредијелио за Паћина и замало добио отказ том приликом.

- Главну улогу требало је да добије Џек Николсон или Роберт Редфорд, али сам ја знао да тај мали жилави Италијан једино може да одигра мафијаша увјерљиво - објаснио је Копола.

Ал Паћино је за своје улоге добијао значајна признања, међу којима су награде "Еми" и "Тони". "Оскара" за најбољу мушку улогу добио је 1992. године за улогу у филму "Мирис жене".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана