АББА објавила нови албум након 40 година

Срна, Танјуг
АББА објавила нови албум након 40 година

СТОКХОЛМ - Шведска група АББА објавила је данас нови студијски албум „Путовање“ ( Voyage), први пут након 40 година, саопштено је на интернет страници чувене поп групе.

У саопштењу се напомиње да је албум већ сада доступан на интернету, као и на CD-у и аудио-касетама, пренио је ТАСС.

Током конференције за новинаре на интернету у септембру најављено је да је планирано издавање албума на којем ће се наћи 10 нових пјесама.

Тада је саопштено да група планира да организује концерт у Лондону у дворани за 3.000 људи која је специјално направљена за тај догађај и да ће чланови групе учествовати у концерту преко холограма, а 10 музичара ће наступити уживо на бини.

Чланови групе - Бјорн Улвеус, Бени Андерсон, Ани-Фрид Лингстад и Агнета Фалтског - су овај албум најавили почетком септембра у Лондону и притом представили једну од песама на њему, „I Still Have Faith in You“.

Пре изласка албума, јавности су представљене још две песме - „Don't Shut Me Dow“ и модернизована верзија нумере „Just A Notion“, снимљене 1978. године, која се није нашла ни на једном албуму.

Славна шведска четворка је била активна од 1972. до 1982. године, када је изашао њихов последњи албум - „The Visitors“.

Са пјесмом „Waterloo“ Аба је 1974. године, победила на Евровизији, а памте је и по хитовима попут "Dancing Queen", "Mamma Mia", "Money, Money, Money", "Take A Chance On Me", "The Winner Takes It All" и многим другим.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана