Зубар са лажном силиконском руком најзад вакцинисан

Tanjug
Foto: Pixabay

РИМ- Један зубар у Италији, који се на пункту за вакцинацију против ковида-19 недавно појавио са лажном руком, каже да је отада примио вакцину и да је она "најбоље оружје које имамо против ове страшне болести".

Доктор Гвидо Русо суочава се са могућим кривичним оптужбама за превару јер је носио руку направљену од силикона када се први пут појавио у центру за вакцинацију у граду Бјела на сјеверу земље, преноси агенција АП. Италија је раније ове године увела захтјев за обавезну вакцинацију љекара и медицинских сестара.

Русо је, током појављивања у једној италијанској емисији, рекао да није покушавао да превари владу или било кога другог, већ да је желио да уложи лични протест против обавезне вакцинације. Медицинска сестра која је примјетила силиконску руку пријавила је Русоа својим менаџерима.

Зубар је признао да његов протест није успио и да је сљедећег дана примио дозу вакцине у једну од својих правих руку "јер ме је систем на то обавезао.'''' Додао је, међутим, да мисли "да је у овом тренутку вакцина једино оружје које имамо против ове страшне болести, али да треба да постоји слобода избора".

Иако стопа вакцинације у Италији износи скоро 85 одсто међу популацијом старијом од 12, људи у старосном распону од 30 до 59 година показали су се као најотпорнији на вакцинацију, будући да скоро 3,5 милиона још увијек није примило прве дозе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана