Зубар намјерно кварио зубе да би пацијентима наплаћивао више

Г.С.
Foto: pixabay

ВИСКОНСИН- Један зубар из САД како би повећао своју зараду намјерно је отећивао зубе својим пацијенатима како би могао да их додатно наплати.

Зубар из Висконсина недавно је проглашен кривим за намјерно оштећење зуба својих пацијената како би могао да им наплати више након што их поправи.

Скоту Чамолију (61) пријети казна до 10 година за сваку од својих пет оптужби за превару у здравству, а највише пет година за две друге оптужбе.

Искусни зубар је наводно зарадио  милионе долара тако што је намјерно бушио или ломио зубе својих пацијената а затим им додатно наплаћивао да поправи штету.

Према тужиоцима, након што је нанио непотребну штету, Чамоли би притискао своје пацијенте на непотребне процедуре само да би повећао свој профит, однсоно зарадио више.

Иако су многе жртве мислиле да су им зуби у реду, вјеровали су му као професионалцу и плаћали непотребне зубарске захвате.

"Неки од ових преварених пацијената били су изузетно рањиви појединци попут особа које су биле у насилним везама, удовици,удовице, онколошки пацијенти људи који су живјели од плате до плате да би приуштили партиципацију која је потребна за непотребне Чамолијеве зубарске процедуре које је он наплаћивао“, рекла је тужитељица Џули Стјуарт 2020.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана