Златни сладолед од 1000 долара најскупља посластица на свијету

Агенције
Златни сладолед од 1000 долара најскупља посластица на свијету

Њујорк - Са доласком врелих љетњих дана, многи ће пожељети да се расхладе уз сладолед, једну од најомиљенијих посластица на свијету. Али, сладолед који нуди један њујоршки ресторан не само да је хладан и сладак, већ је и позлаћен.

Ресторан “Серендипити 3” може да се похвали да је угостио многе познате личности, попут Мерилин Монро и Џеки Кенеди које су биле његове редовне гошће.

Овај објекат је, такође, послужио и као сценографија за филм “Серендипити” из 2001. са Џоном Кјусаком и Кејт Бекинсејл у главним улогама.

Права звијезда овог ресторана је, међутим, “Opulence Sundae”, ледена посластица прекривена јестивим листићима од 23-каратног злата. Они који желе да пробају овај златни десерт морају да га наруче два дана унапријед и, наравно, да издвоје 1.000 долара.

Како преноси CNN, око 50 особа годишње наручи ову посластицу која се састоји од сладоледа са укусом ваниле са Тахитија, прелива од најфиније тосканске чоколаде и кандираног воћа, све то сервирано у кристалној посуди уз златну кашикицу.

“Ови богати укуси и јединствен изглед заслужују 1.000 долара”, каже шеф ресторана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана