Златна рибица инвалид пропливала са појасом за спасавање

Aгенције
Златна рибица инвалид пропливала са појасом за спасавање

Лејтон Нејлор из Блекпула олакшао је живот својој болесној златној рибици тако што јој је направио мајушни појас за спасавање.

Када је златна рибица Ајнштајн обољела, будућност је дјеловала суморно.

Једног дана се преокренула на леђа и потонула на дно акваријума.

А онда јој је власник направио мајушни појас за спасавање. „Плутајући оклоп", направљен од рециклираних цијевки које су савршено прекриле тијело рибице и омогућиле јој да поново плива нормално.

- Ајнштајн је болестан већ двије године. Одувијек је био борац па када је једног дана потонуо на дно и није могао да се подигне било је тужно гледати. Срце ми се сломило. Дејловао је тако депресивно - каже Нејлор.

Нејлор је почео да тражи рјешење на интернету.

- Видеи сам једну слику гдје је неко закачио пампур на рибицу, али ми је то дјеловало болно. Хтио сам да направим нешто што ће помоћи Ајнштајну да покреће пераја и да му буде удобно - прича Нејлор.

Нејлор је три сата правио помоћну „јакну" којом Ајнштајн није био одушевљен у почетку, али сада се навикао. Пошто не може да исплива на површину, рибица узима храну коју му Лејтон даје кроз цјевчицу.

- Људи кажу да сам луд али свака животиња је вриједни члан породице и даћу све од себе да јој помогнем. Ајншатјна сам научио многим триковима, да ми плива кроз прсте и кроз обруче а прије него што се разболио почели смо да вјежбамо рибљи фудбал. Људи не сматрају златне рибице вриједним љубимцима, али то су веома паметне животиње - каже Нејлор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана