Здраво, ја сам Владимир Путин и ово пиво није за гејеве

telegraph.co.uk
Здраво, ја сам Владимир Путин и ово пиво није за гејеве

Шкотска пивница лансирала је пиво „које није за гејеве" као протест упућен анти-геј законима Владимира Путина, а како тврде, чак су му послали и један сандук пива.

Ограничена серија пива под називом „Здраво, моје име је Владимир" обиљежена је етикетом на којој се у Ворхоловм стилу налази приказ Владимира Путина са шминком и сатиричном поруком – „није за гејеве".

Пивница BrewDog је на етикети оставила и следећи опис: „Здраво, моје име је Владимир. Ја сам 100 одсто хетеросексуалац и донијећу законе како бих то доказао. Пијењем мене добијате енергију, незнање и догматизам потребан да убијете јелена (без мајице) и донесете дискриминишуће законе (са или без мајице) прије него што уопште стигнете да доручкујете кавијар".

Ово пиво у продаји се нашло мало прије почетка Олимпијских игара у Сочију као вид протеста против закона који се тичу геј популације.

Пивница је послала сандук овог пива у Кремљ као и амбасади Русије у Лондону.

„Иако још нисмо добили одговор то је вјероватно зато што Путин негдје мази леопарда, вјероватно без мајице, па нема времена да нам се јави", саопштили су из ове пиваре.

„Добили смо велику подршку на друштвеним мрежама и људи подржавају наш циљ. Ови закони који су донијети у Русији спречавају људе да живе своје праве животе и зато смо одлучили да нећемо само да сједимо прекрштених руку и да немамо мишљење у вези са тим", изјавио је Џејмс Ват, један од оснивача ове пиваре.

Половина зараде од продаје пива намијењено је добротворним организацијама које подржавају угњетаване мањине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана