Због звона у затвор

Агенције
Због звона у затвор

Пекинг – Ксиао Јулонг (54) из централне Кине осуђен је на годину дана затвора јер је прерано укључио звоно које означава крај полагања пријемног испита, због чега су сви потенцијални будући студенти морали прије времена предати своје радове, преносе агенције.

Јулонг је признао да је грешком укључио звоно у школи у провинцији Хунан четири минуте и 48 секунди раније, што значи да је 1.050 ученика морало предати своје радове прије него што је то било потребно.

Због овог инцидента су хиљаде ученика и њихових родитеља неколико пута протествовали пред школом и локалним бироом за едукацију, а захтијевали су и официјелну истрагу.

Суд је Јулонга осудио на једну годину затвора због немара. Међутим, он је добио и годину дана одлагања извршења казне, што значи да у затвору неће провести ни један дан.

- Ксиао је био немаран и раније је укључио звоно, што је за посљедицу имало негативне друштвене догађаје - стајало је у официјелном судском извјештају.

Национални пријемни испит у Кини је изразито компетитиван тест током којег се средњошколци боре за мали број мјеста на универзитету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана