Због фотографије на којој се купа у новцу зарадила истрагу због утаје пореза

Klix.ba
Због фотографије на којој се купа у новцу зарадила истрагу због утаје пореза

Млада Филипинка која се на интернету хвалила својим раскошним животом, објављивала снимке и фотографије на којима је окружена луксузом, укључујући и ону на којој се "купа" у новцу, тиме је испровоцирала оптужбе за утају пореза.

Жане Наполе, чија мајка је тренутно под истрагом због једне од највећих корупцијских афера у земљи, добила је подсмијех јавности у САД-у, гдје живи.

"Ми читамо новине, пратимо интернет, тако смо и чули за њу", казао је један од истражитеља.

Владини истражиоци наводе да је Џенет, мајка ове дјевојке, иначе пословна жена, помогла члановима филипинског парламента у проневјери 10 милијарди песоса (230 милиона долара) из државних фондова. У превару су укључена и три бивша опозициона заступника, као и бивша предсједница Глориа Аројо, која је у затвору због изборне преваре и узимања мита.

Овај корупцијски скандал је на Филипинима изазвао и масовне протесте на улицама, у којима су грађани тражили преданост власти у борби против корупције.

Прије ове фотографије, 23-годишња Жане Наполе редовно је објављивала на YouTubeu, Инстаграму, Тумблру и осталим друштвеним мрежама, фотографије и снимке свог раскошног живота.

Но, након што јој је мајка оптужена у овом корупцијском скандалу, сви који су раније били њени фанови и дивили јој се, окренули су се против ње. Иако је, након што се подигла прашина, Филипинка деактивирала своје профиле на друштвеним мрежама, фотографија која је разљутила нацију се ипак проширила интернетом попут вируса.

Истражиоци су саопштили да она никада није поднијела никакве пријаве за плаћање пореза, па га самим тим није ни платила, пренијели су локални медији.

Жане Наполе се иначе бави модним дизајном, васница је апартмана у Лос Ангелесу и вриједног 1,3 милиона долара, као и некретнина на Филипинима чија је вриједност око 340.000 америчких долара. Иако већ дуже вријеме живи у САД-у порез није платила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана