Заборавио повући ручну па успио спријечити незгоду

ГС
Foto: printscreen

Поједини возачи аутомобила са класичном механичком ручном кочницом немају навику да повлаче ручицу сваки пут када паркирају своје возило. Поготово када паркирају на равној површини.

 

У таквим случајевима сматрају да је довољно да мјењач "убаце у брзину", што никако није препоручљиво. Наиме, ако немате навику да приликом паркирања најприје подигнете ручну, може се дестити да у журби или због непажње оставите ручицу мјењача у "леру". А уколико је улица чак и под минималним нагибом (који не можете да процијените голом оком), ето рецепта за катастрофу.

Управо то се догодило једном Британцу, који је на крају морао голим рукама да зауставља Сеат који је неконтролисано кренуо да се котрља низбрдо. Он је на крају, уз велики ризик да буде повријеђен, успио да спријечи судар са другим паркираним возилима у улици.

Возач се може видјети на снимку како одлази од аутомобила, да би у једном тренутку схватио да возило није оставио у брзини нити је повукао ручну кочницу.

Возач затим трчи назад до аутомобила са идејом да га успори или заустави. На срећу, добија малу помоć, највјероватније од "лежећег полицајца" или граничника на коловозу, да би затим успио најприје да га успори а на крају и потпуно заустави. У помоћ му тада прискаче још једна особа која сједа на мјесто возача и повлачи ручну.

Упркос томе што се инцидент завршио без повријеђених, треба рећи да није баш најбоља идеја стати између два аутомобила када је очигледно да ће један ударити у други.

Јер, боље је платити за материјалну штету, него бити прегажен због сопствене непажње, што се овде лако могло да се догоди. На крају се све срећно завршлио, а подвиг овог човека био је прилично импресиван,преноси б92.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана