Возио тако брзо да је само хеликоптер могао да га прати

Агенције
Возио тако брзо да је само хеликоптер могао да га прати

Лондон - Шијад Мамун (24), који је возио толико брзо да је само хеликоптер могао да га прати, рекао је на суду да ће ипак наставити да вози, преносе агенције.

- Ма, возићу ја опет. Ухватите ме ако можете! - изјавио је он послије изрицања пресуде којом му се управљање возилом забрањује на три године.

Мамун је јурио брзином од 265 километара на час путем М57 у Мерзисајду (сјеверозападна Енглеска) изнајмљеним аутомобилом “ауди Р8 спајдер” када га је полиција спазила из хеликоптера и обавијестила радио-везом најближа патролна кола.

Након тога је услиједила драматична потјера које се завршила када се Мамун зауставио на путу М62.

Преступник је признао кривицу, а у своју одбрану је рекао да се не сјећа инцидента због повреде мозга.

Мамун је и раније био осуђиван: због вожње упркос забрани и неопрезне вожње, као и због посједовања канабиса за продају.

- Свјесни смо озбиљне опасности којој излажете себе и друге кориснике саобраћаја и обавјештени смо да је ово највећа брзина икада забиљежена у Мерзисајду - изјавила је предсједник судског вијећа Кристина Кларк.

Због тога ће морати да полаже возачки испит прије него што му, послије три године, поново буде омогућено да учествује у саобраћају, а мораће да плати и казну у износу од 515 фунти (590 евра).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана