Возио без свијести 25 километара

Mondo
Foto: Ilustracija

Возач се у току вожње онесвијестио, а његов аутомобил рено клио је наставио да вози још 25 километара док га није зауставила полиција!

Аутомобил са онесвијешћеним возачем у недјељу је прешао преко 25 километара ауто-путем прије него што је полиција успјела да га заустави. Аутомобил је имао укључен темпомат и систем за задржавање возила у саобраћајној траци, претпоставља се да су возачеве руке остале на волазу па је зато систем остао активан.

Како пише хрватски портал "Ревијахак", инцидент се догодио на ауто-путу Е314 у сјеверном дијелу Белгије. Возачи који су се возили ауто-путем примијетили су да се рено клио креће лијево-десно у оквиру саобраћајне траке и о томе су обавијестили полицију.

Полиција је утврдила да се за воланом налази мушкарац без свијести па је покушала да зауставе возило. Полицијски аутомобил се позиционирао исред клиа, а онда је пажљиво успорио како би се рено наслонио на њега. Полицајац је почео да кочи и тако је зауставио аутомобил. Возач без свијести је пребачен у болницу, а његово здравствено стање није познато.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана