Власница најгаднијег профила на Инстаграму: Дајем људима оно што желе

Агенције
Власница најгаднијег профила на Инстаграму: Дајем људима оно што желе

Никол Ангеми у стварном животу је помоћница патолога, али на Инстаграму је власница профила @mrs_angemi, који је проглашен једним од најконтроверзнијих на тој друштвеној мрежи. Тема свих њених фотографија је иста - сецирање, органи и аутопсије.

На први поглед, њен профил је шаролики мозаик крвавих сличица. Сецирани мозак, побачени фетус, пролапс матернице само су неки призори које могу видjети они који посjете њен профил.

Осим фотографијама, Ангеми се посвећује и детаљним описима онога што се на њима може видjети. Тврди да не објављује такве фотографије да би изазвала шок, већ да би показала како ствари заправо изгледају, како изгледа људско тијело и шта узрокује смрт, без обзира на то изазива ли то мучнину код неких људи.

Наглашава да се фотографије с патологије не смију мијешати са савјетима љекара, па људе који прате њен профил редовно подсјећа да она није докторка.

Њена експертиза је идентификација инфекција и препознавање болести код преминулих људи, а иако јој неки пратитељи шаљу приватне поруке и испитују што би могла бити нека квржица коју су пронашли на тијелу, она им одговара да не може дијагностификовати болести код живих.

Иако је досад прикупила више од 100.000 пратилаца, нису сви једнако "загријани" за њено расвjетљавање догађаја с патологије. Готово свакодневно се сусреће с проблемима око кршења правила објављивања фотографија на Инстаграму. Досад су њене фотографије небројено пута пријавили људи којима оне сметају. У три године блокирана су јој чак три профила на тој друштвеној мрежи. Ни колеге у медицинској заједници не гледају благонаклоно на њен хоби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана