Вјеровали или не, али она се није насмијала 40 година

Агенције
Вјеровали или не, али она се није насмијала 40 година

Педесетогоидшња Тес Кристијан посљедњих 40 година није се насмијала јер сматра да то штети њеном младоликом изгледу лица.

Тес вјерује да је лична дисциплина несмијања далеко ефектнија од Ботокса. Колико је далеко отишла у дисциплини несмијања свиедочи и чињеница да се није насмијала чак ни када је родила ћерку.

“Немам боре зато што сам тренирала себе да контролишем мишиће лица. Сви ме питају да ли сам убризгавала ботокс, а то је све захваљујући томе што се нисам насмијала откако сам била тинејџерка. Моја посвећеност се исплатила и немам ниједну бору на лицу. Да, сујетна сам у намјери да останем младолика, али моја техника је далеко природнија од ботокса“, рекла је она.

Иако неки дерматолози кажу да има истине у томе, многи не могу а да се не запитају какав је то живот без смијеха.

“Да, несмијање може бити ефикасна антиајџ техника. То чак практикују и неке глумице“, каже др Ник Лав. – “Боре се управо стварају када константно растежемо кожу. Боткос управо убија активност мишића. Иако је несмијање један од метода, вјерујем да је тешко јако, а да не помињемо како ће бити вашем партнеру и дјеци.“

"Није као да сам ја несрећна. Волим живот. Само немам потребу да около идем са осмјехом на лицу“, каже педесетогодишња куварица.

Идеја да престане да се смије није дошла првенствено због бора већ строгог католичког школовања. Када је мало одрасла она је схватила да јој озбиљан израз лица највише пристаје.

Иако је немогуће да је нешто не насмије Тес каже да у таквим случајевима има спремну технику.

“Када ми нешто постане смијешно научила сам да контролишем мишиће тако што их стегнем. Можда ми се само углови усана мало помјере.“

Тес каже да њеном супругу не смета што се никада не смије јер, како каже, себе сматра занимљивом особом, те упркос несмијању никоме није досадно у њеном друштву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана