Вирална прича о баки која је случајно позвала странца на вечеру постаје филм

ГС
Вирална прича о баки која је случајно позвала странца на вечеру постаје филм

Када је 2016. упознао Ванду Денч, Џамал Хинтон вјеројатно није ни мислио како ће нјихова прича једног дана постати основа за филм.

Пет година након што је Џамал Хинтон случајно завршио на вечери с тад му непознатом Вандом Денч за Дан захвалности, нјихова се прича претвара у Нетфликсов играни филм. Сценарио за филм "Текст Дана захвалности" ће написати Абдул Вилјиамс, а према писању магазина Варајети глумци и режисер тек требају бити објављени.

Шта се догодило?

Џамал Хинтон објавио је 2016. скриншотове низа текстуалних порука у којима га је Ванду Денч грешком позвала на вечеру за Дан захвалности, мислећи да шаље на број њеног унука.

"Могу ли свеједно доћи?" упитао је Хинтон након што се открио, а Денч је одговорила: "Наравно да можеш. То је оно што баке раде. Нахране све."

Скриншотови су постали вирални хит, а Хинтон и Денч од тада су пријатељи и већ годинама заједно проводе Дан захвалности. Денч сада позива чак и Хинтонову дјевојку и породицу на вечеру и обитељска окупљања.

И њих двоје су поздравили вијест о Нетфликсовој адаптацији.

"Узбуђени смо што можемо подијелити нашу причу са свијетом", рекли су Денч и Хинтон у заједничкој изјави, преноси Индекс.

"Надамо се да ће инспирирати више људи да успоставе везе које иначе не би успоставили. Тако смо благословљени што нас је Бог спојио погрешном поруком и омогућио нам да постанемо прави пријатељи", рекли су.

"Текст Дана захвалности" је најновији примјер филма који црпи инспирацију из виралног онлајн садржаја. Можда најпознатији такав примјер је Зола, инспирирана виралним хештегом "Тhe Story", а филм Бед Ес је увелико инспирисан виралним видеом ЕјСи Трензит Бас Фајт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана