Вијест да је мушкарац из Бијељине украо камен с Акропоља да би киселио купус - новинарска патка

24sata.hr
Вијест да је мушкарац из Бијељине украо камен с Акропоља да би киселио купус - новинарска патка

Вијест да је грчка полиција ухапсила извјесног Сретена Видића из Бијељине на граници са Македонијом, након што је код њега пронашла камен тежак око три килограма, украден с Акропоља, брзином муње пренијета је на скоро свим информативним порталима. Међутим, сазнало се да је реч о новинарској "патки", односно лажној, шаљивој вијести, коју је пласирао сајт Балкан тајмс, сличан већ чувеном Њуз.нету.

Уз невјероватне наводе о крађи камена због кисељења купуса, истиче се да је за ово кривично дијело у Грчкој предвиђена казна затвора од три до пет година. Наводи се да су грчки медији пренијели да је Видић током обиласка Акропоља украо камен, а затим покушао да га донесе у БиХ, у путној торби коју је сакрио испод сједишта.  

Ухапшени Видић полицији је рекао да није знао за строгу забрану узимања камења и признао да му се камен допао јер има идеалан облик за притискање киселог купуса.

Према грчком закону читав простор Акропоља сматра се историјским наслијеђем, а за одношење камења са њега предвиђена је казна затвора од три до пет година, наводи се у шаљивој вијести Балкан тајмса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана