Украо кола хитне помоћи која му је дошла у помоћ

Агенције
Украо кола хитне помоћи која му је дошла у помоћ

Грац - У центру Граца два мушкарца украла су кола хитне помоћи док је љекарска екипа једном суграђанину пружала помоћ, а возило потом оставили на улици.

Наиме, кола хитне помоћи позвана су на интервенцију у центар Граца, јер је једно лице имало епилептички напад. Док су службаници хитне помоћи покушали да унесу болесника у кола аутомобил је почео да се креће, рекао је командант хитне помоћи Петер Хопенбергер.

Како се испоставило, два мушкарца су ускочила у возило и покренула га. Централа хитне помоћи пратила је преко ГПС уређаја кретање возила и покушавала преко радио-станице да убиједи отимаче да кола врате.

Убрзо су они кола оставили и пјешице наставили свој пут.

Ова прича се тиме није завршила, јер, пошто је један од крадљиваца дошао кући он се посвађао са оцем, који га је пребио до те мјере да је задобио тешке повреде. Занимљив податак је да су иста кола хитне помоћи, која је украо прије пар сати, дошла по њега како би га пребацила у болницу.

Сљедећег дана је осумњичени идентификован на основу исказа очевидаца, и признао је полицији неђело, и уједно одао и саучесника.

Тај инцидент се догодио још прије недјељу дана, али је хитна помоћ тек сада објавила ове информације.

До сада у Аустрији није био забиљежен ниједан случај отуђивања кола хитне помоћи за вријеме интервенције, због чега је овај случај изазвао бурна реаговања јавности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана