Украла кћеркин идентитет како би заводила млађе мушкарце

Telegraf
Foto: printscreen

Лорен Хејс је у граду Мизурију била позната као 22-годишњакиња која студира, има посао, али и проблеме са момцима и испитима.

Међутим, према судским тужиоцима она је, такође, била и жена у четрдесетима, која је користила податке са картице социјалног осигурања своје кћерке, како би добила возачку дозволу, уписала се на факултет и обезбиједила себи финансијску помоћ.

Њено право име је Лора Оглсби, а да је Лорен Хејс пуне двије године вјеровао је читав град у ком је живјела.

Све је почело када је 2016. године на кућну адресу стигло рјешење о социјалном осигурању намијењено Лорен Хејс.

Ова жена је истовремено и заводила мушкарце у раним двадесетима, који нису знали да је дупло старија него што се представљала.

“Сви су у то вјеровали. Имала је момке који су били убијеђени да има 22 године”, изјавио је Џејми Перкинс начелник полиције за “Неw Yорк Тимес”. Оглесби је чак имала свој налог на друштвеној мрежи Снепчет, гдје се претварала да је 22-годишњакиња , користећи низ филтера који су је помлађивали, преноси “Телеграф.рс”.

“Потпуно је усвојила младалачки начин живота: гардеробу, шминку и личност. Вјеровала је да ће тако постати млада особа у раним двадесетим”, додаје детектив Стетсон Швин и открива да је двије године живјела са једном породицом која је вјеровала да је она жртва насиља у породици.

“Представила им се као Лорен Хејс и остала са њима скоро двије године. За то вријеме успјела је да прибави возачку дозволу, а затим се уписала на ‘Југозападни баптистички универзитет’. Поднијела је захтјев за финансијску помоћ и добила 8.300 евра студентског кредита, као и додатних 6.900 евра на име финансијских трошкова.

Чак се запослила и у локалној библиотеци, гдје су је мештани познавали као Лорен Хејс.

Сложена превара коначно је откривена послије двије године. У августу 2018. полицију су најприје контактирале власти из Арканзаса, које су вјеровале да Оглсби користи име своје кћерке да почини превару. Она је у почетку све негирала, а касније признала у чему је ствар.

Сада јој пријети казна затвора од пет година, након што се изјаснила кривом по једној тачки оптужнице за намјерно давање лажних информација Управи за социјално осигурање. Такође, мораће да плати казну од 15.000 евра на име повраћаја права универзитету који је уписала и својој кћерки, пише Телеграф.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана