Ухапшени јер су нудили бесплатне загрљаје

Танјуг
Ухапшени јер су нудили бесплатне загрљаје

Саудијска вјерска полиција ухапсила је двојицу младића јер су, угледајући се на присталице покрета "Фри хагс" (Free Gugs), пролазницима нудили "бесплатне загрљаје" у главном граду те ултраконзервативне муслиманске краљевине, јавио је Франс прес.

Преносећи писање новинског портала "sabq.org ", АФП наводи да су младићи ухапшени на главној улици Талија док су махали транспарентима са енглеским натписом "Free Hug ".

У тој кампањи појединци нуде загрљаје непознатим људима на јавним мjестима, посебно у великим градовима, како би их разведрили, подсjећа француска новинска агенција, додајући да у саудијском друштву та иницијатива изазива изненађење и полемике.

"То је бесплатан загрљај, побогу, није бесплатна дрога!", написао је један присталица на "твитеру", док други осуђује акцију речима "Данас је то загрљај, сутра бесплатан пољубац, а слиједећег дана биће бесплатан секс!".

Саудијска вјерска полиција или Комисија за промовисање врлине и превенцију порока, стара се о поштовању стриктне интерпретације исламске етике у Саудијској Арабији али је, наводи АФП, често оптужују за злоупотребе.

Вјерска полиција стара се да жене поштују забрану вожње аутомобила, примјену забране јавне забаве и затварање фирми пет пута дневно због молитве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана