Угоститељ у Инсбруку забранио љубљење

Танјуг
Угоститељ у Инсбруку забранио љубљење

У једном ресторану у близини жељезничке станице у Инсбруку власник је увео забрану љубљења гостију.

"Из поштовања према нашим радницима и иностранним гостима молимо вас да се уздржите од размјене њежности", написано је на зиду поред кућног реда.

Привредна комора покрајине Тирол је већ примила двије жалбе парова који су избачени из локала, потврдио је шеф одсјека за туризам и угоститељство Петер Трост.

На основу тих пријава је Привредна комора обавила разговор са угоститељем који је казао да му није проблем ако се парови држе за руке, или пољубе пред растанак.

Међутим угоститељ Керамедин Коркмаз инсистира на забрани додајући да госте упозорава ако "размјењују њежност", и ако са тим не престану они бивају замољени да напусте објекат.

Привредна комора указује да угоститељи имају право да замоле госте који се непристојно понашају да напусте локал. Међутим није дозвољена дискриминација на основу етничке припадности, пола или хендикепа.

Након што се у медијима појавила вијест о забрани љубљења у ресторану у Инсбруку су формирани форуми на Интернету у којима се позивају људи на кршење забране, а најављено масовно љубљење још није одржано.

Коркмаз се правда да су неки гости искоришћавали чињеницу да је објекат величине 500 квадрата, и због тога има скривене кутке, па је било и случајева секса.

"Није мој задатак да учим госте, али пазим на чистоћу и квалитет, и зато очекујем добро понашање", поручио је угоститељ који већ 11 година држи локал "Insieme" у близини жељезничке станице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана