У Сеулу организовано вјенчање 3.500 парова ФОТО

Агенције
У Сеулу организовано вјенчање 3.500 парова ФОТО

Сеул - Око 3.500 сљедбеника Цркве уједињења, религијског покрета Мун, вјенчало се данас на колективној церемонији у Јужној Кореји.Ово прво групно вјенчање у Јужној Кореји од смрти њиховог "месије" и контроверзног оснивача Сун Мјун Муна, септембра 2012. године.

Колективно вјенчање одржано је у цркви у Гапјеонгу, у источном дијелу Сеула.

Међу вјенчаним је било и парова различите националности, а поједини парови упознали су само неколико дана прије вјенчања.

На колективном вјенчању први пут учествовала је и Хак Ја Хан /70/ удовица милијардера Сун Мјунг Муна, који је прије пет мјесеци преминуо у 92. години.

Организовање колективних вјенчања, главна карактеристика Цркве уједињења, почела је током жездесетих година 20. вијека када је учествовало на десетине парова.

Касније је тај број растао а самим тим привукао је пажњу међународних медија.

Најмасовније колективно вјенчање организовано је 1997. године у Вашингтону када је учествовало 30.000 парова, а двије године касније, на Олимпијском стадиону у Сеулу вјенчало се око 21.000 парова.

Црква уједињења је нови религијски покрет кога је у Јужној Кореји 1954. године основао Сун Мјунг Мун. Током наредних неколико деценија проширио се на већину земаља свијета те броји између пет и седам милиона чланова.

Велику пажњу јавности је привукла Церемонија благослова Цркве уједињења, обред који служи као вјенчање или церемонија обнове брачних завјета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана