У Фотошопу убацивала себе на слике са звездама да би добила посао

Агенције
У Фотошопу убацивала себе на слике са звездама да би добила посао

Једна Американка је захваљујући "Фотошопу" стигла међу елиту Силицијумске долине, убедивши IT индустрију да је врхунски инвеститор монтирајући свој лик у слике са звијездама.

Ширли Хорнстин, која себе описује као „инвеститорку и предузимачицу", доспјела је до високих кругова IT елите у Силицијумској долини тако што је правила фото-монтаже себе са познатим личностима и измишљала послове које никад није радила. Била је толико успjешна у самопромоцији и хвалисању да познаје Џастина Тимберлејка или Ендија Семберга, између остлаих, да је доспjела на листу Топ 40 најутицајнијих жена које су инвестирале у технологију у Силицијумској долини, а коју је објавио угледни „Форбс".  

Превара је изашла је на видjело када је Ширли Хорнстин почела да се размеће како је радила за Шона Паркера, гуруа Силицијумске долине и креатора „Напстера". Оснивачки фонд Шона Паркера предузео је судску акцију против ове назови инвеститорке и захтjева да јој се забрани да прича да је радила за њих.  

„Почев најкасније од јула 2011. године Хорнстин је спровела низ превара које укључују лажне писмене и усмене презентације осмишљене да обману потенцијалне пословне партнере и запослене како би повjеровали да она има пословне контакте са Основачким фондом", стоји у тужби.  

Сајт TechCrunich, који је први објавио причу о преварама Ширли Хорнстин, пише да се она позивала на пријатељства са угледним особама и тако дошла до високих функционера најуспешнијих IT компанија. Пошто се њена обећања никада нису остварила, коначно је ухваћена на дjелу. Послије тога се извинила и обећала да ће променити понашање.

 "Моја кућа од карта се срушила. Када ме је TechCrunich оптужио да лажем и злоупотребљавам Фотошоп, била сам подвргнута великом понижењу и увредама људи које никад нисам упознала. Мој кредибилитет се истопио, изгубила сам посао, пријатеље, живот ми се срушио. Била сам очајна, збуњена и осрамоћена. Дубоко у себи сам знала да ће се то дести јер нисам могла да градим живот заснован на лажима, али нисам могла да престанем са тим, већ сам још дубље улазила у обмане и злоупотребила повјерење које ми је дато", написала је Ширли Хорнстин на свом блогу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана