У Црној Гори почело такмичење у излежавању, девет такмичара се бори за 350 еура

ГС
Foto: Вијести.ме

Традиционално 11. такмичење у лежању, по којем је Црна Гора јединствена у Европи, почело је данас у етно селу “Монтенегро” у Пиви.

Такмичење је окупило девет учесника из Никшића, Подгорице, Даниловграда и Београда који се боре за новачну награду у износу од 350 еура, пишу Вијести.ме.

Првонаграђени такође добија рафтинг, викенд у етно селу, ручак за двоје у ресторану у Подгорици и још доста награда од спонзора. Вриједност “утјешних” награда је око 500 еура, кажу организатори.

Правила су једноставна - новац и поклоне добија онај ко се може најдуже излежавати, а једино дозвољено кретање је тоалет на сваких осам сати.

Прошле године је награду освојила Подгоричанка Дубравка Алексић која је уједно оборила и рекорд од 117 сати лежања. Ове године из Подгорице су дошли Јелена Николић из Никшића и њен једанаестогодишњи син Милутин, иначе најмлађи такмичар до сада. И док се Јелена за такмичење пријавила због дружења и уживања, Милутина, који је ученик шестог разреда, су привукли чист ваздух и награда.

Жарко Пејановић, са Забјела, дошао је да са супругом Жаном Гардашевић и сестром Николином.

“У Подгорици је вруће, нијесам спавао, па дођох да се наспавам. Овдје је одлично”, са осмијехом је казао Жарко.

Након што је снимио све такмичаре и узео од њих кратке изјаве своју локацију је заузео и Вук Кољеншић из Даниловграда.

“Разлог што сам се пријавио за такмичење је да се кревет и ја зближимо будући да кревет ријетко кад гледам, јер немам кад од скитње. Видјећемо колико ћу издржати. Нијесам сигуран да ћу издржати дуго, али важно је учествовати”, поручио је Вук.

За награду се боре и Весна Атанасијевић из Подгорице и Вања Ђедовић из Никшића. Тања Мијовић која је поријеклом из Црне Горе, а већ дуго живи у Београду, за такмичење је чула од пријатељица те је такође дошла “испипати” атмосферу и опробати се у дугом лежању.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана