Тужио родитеље у бизарном покушају да га финансирају цијели живот

Nezavisne
Foto: Pixabay

Након што је незапослени оксфордски дипломант Фаиз Сидикуи тужио своје родитеље у бизарном покушају да га финансијски подржавају читав живот, суд је ипак одлучио у корист његових родитеља.

У судским списима који су испливали у медије, Сидикуи се описао као “рањиво” одрасло дијете са здравственим проблемима те тврдио да престанком уздржавања његови богати родитељи крше његова људска права.

Сидикуијев захтјев за цјеложивотним уздржавањем одбијен је након што је суд узео у обзир сва Сидикуијева ограничења и навео да “родитељи не би требали имати законску дужност уздржавати своју одраслу дјецу колико год била озбиљна њихова потреба”.

“Оно што господин Сидикуи тражи јест да се наметне однос финансијске зависности родитељима који не желе да се тај однос настави. Апелант се не третира другачије због здравственог стања или инвалидитета. Оне нису релевантне чињенице у контексту овог случаја”, додали су.

Суд је навео да би то могло утицати на другу одраслу дјецу која траже финансијску помоћ од својих родитеља.

“То би из темеља промијенило однос између државе и ванбрачних/брачних родитеља, омогућавајући свим одраслим особама да воде парницу против својих родитеља, без обзира на то јесу ли њихови родитељи у ванбрачној заједници или не, када одрасла особа тврди да размишља о високом образовању или када постоје посебне околности”, закључили су.

Подсјетимо, дипломирани правник који није радио од 2011. године бесплатно живи у стану од 1.14 милиона долара у власништву његове мајке Раксханде (69) и оца Јаведа (71) у лондонском Хyд Парку. Осим тога, родитељи му плаћају и рачуне те му дају 550 долара џепарца седмично, али запријетили су му престанком финансирања због озбиљне свађе коју су имали, а он их је одлучио због тога тужити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
Виц дана
Виц дана
Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана