Турчин Бедир Акбулут никуда не иде без кравате, у колекцији их има 1.500

Анадолија
Турчин Бедир Акбулут никуда не иде без кравате, у колекцији их има 1.500

ВАН - Кравата може бити значајан модни додатак у животу мушкараца, а Бедир Акбулут (70) који живи у провинцији Ван, у Турској, посједује колекцију од чак њих 1.500.

Акбулут је отац четверо дјеце, а његов начин живота многима је необичан. Наиме, он и док храни животиње или обавља послове у кући ради то у одијелу и кравати. Највећа соба у кући намијењена је управо за само један дио његових кравата.

Акбулут  каже да је интересовање за овај модни додатак показа још у дјетињству.

-Имао сам седам година кад сам се први пут сусрео с краватом. Поклоњена ми је једна и врло брзо је постала значајан дио мог живота. Од тог дана никад не излазим без кравате. Штавише, и у кући је носим. Сви знају колико волим кравате па ми их стално поклањају. Сад их имам око 1.500. Сваки дан носим другу - рекао је Акбулут.

Посједује и око 100 одијела.

-Сви ми поклањају кравате и више не знам гдје да их одлажем. Немам другог избора него их изложити у соби - рекао је Акбулут.

Ипак, посебно мјесто заузима она коју је прву добио.

-Кравату носим и док храним животиње. Тако и спавам, много ми се допадају. Кравата је саставни дио мог живота, не могу изаћи напоље без ње. Сви то знају - рекао је Акбулут.

Један од његових пријатеља је и Мурат Тунц који каже како је Акбулут човјек веома доброг срца.

-Сви га много волимо. На њиви, међу овцама, у чаршији, стално га видимо с краватом. Никад га нисмо видјели без кравате. Увијек је насмијан и зрачи позитивном енергијом. Требају нам такви људи - сматра Тунц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана