Требињац на Сабора трубача платио хиљаду евра саобраћајне казне

Blic
Требињац на Сабора трубача платио хиљаду евра саобраћајне казне

Божидара П. (42) из Требиња боравак на Сабору трубача у Гучи коштао је 118.000 динара више него што је планирао, с обзиром на то да је толико платио за низ саобраћајних прекршаја које је направио од излаза из Гуче до уласка у Чачак.

Због вожње под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 368 возача, а од тог броја 41 возач задржан је у полицијској станици до истрежњења

Прва полицијска патрола ухватила га је на излазу из Гуче, када је констатовано да је возио са 1,1 промилом алкохола у крви. Иако му је одређено искључење из саобраћаја у наредна 24 сата, он је наставио са вожњом, а нова патрола зауставила га је након непуних 20 минута.

Није му било довољно што је тада за вожњу под забраном кажњен са 50.000 динара, већ је наставио пут све док га након пола сата из саобраћаја није искључила трећа патрола, која га је због истог прекршаја казнила са нових 50.000 динара и привела судији за прекршаје.

Он је констатовао да је Божидар П. начинио пет саобраћајних прекршаја, због чега је морао да плати казну од 118.000 динара.

Овај примјер, међутим, не одражава у правој мјери ситуацију у саобраћају за вријеме трајања Сабора, која је, по оцијени полиције, била знатно повољнија него претходних година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана