Тражи милион и по долара од Мекдоналдса јер није добио салвету

Танјуг
Тражи милион и по долара од Мекдоналдса јер није добио салвету

Због додатне салвете коју му нису дали, Американац Вебстер Лукас тужио је Мекдоналдс за расистичко малтретирање, тражећи одштету од 1,5 милиона долара.

Познато је да Американци воде да се парниче, а пред њиховим судовима се често нађу најневероватнији захтјеви.

Посљењи у низу таквих случајева је тужба коју је дотични Лукас поднио против популарног ланца брзе хране јер је радник Мекдоналдса одбио да му уз наручени хамбургер да још једну салвету.

"Драма" се одиграла у Мекдоналдсовом ресторану у Пакоими, у Калифорнији, гдје је Лукас тражио дупли чизбургер и додатну салвету.

Када је за столом схватио да је добио само један папирни убрус, вратио се за пулт, али је управник ресторана, очигледно штедљив човјек, одбио да му да још један.

Лукас, иначе Афроамериканац, оптужио је менаџера за расистичко понашање, а управи Мекдоналдса је истог дана послао имејл у којем се жалио због претрпљеног "душевног бола".

Према писању сајта "ТМЗ", Мекдоналдс је Лукасу понудио бесплатне хамбургере, али је он одбио наводећи да је доживио емотивни стрес због којег не може нормално да функционише на послу, те тражи 1,5 милиона долара одштете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана