Тинејџер тужио ауто школу јер је пао на возачком испиту!

Sanfrancisko.cbs
Foto: Pixabay

Тинејџер из Калифорније пао је 23. новембра на возачком испиту због грешке коју није направио он, већ аутомобил Тесла Модел 3, у којем је полагао испит. Он је због тога тужио ауто школу.

Брус Росенблум (16)  је рекао да је риjеч о Теслином систему регенеративног кочења и у разговору с локалним медијима изјавио:

“На самом почетку теста инструкторка ме је упозорила да ауто сам од себе успорава, као на знаку стоп. И рекла ми је да се то већ догодило два пута, прије него што смо уопште напустили паркинг. Онда настављамо с тестом. Учинио сам све што тест тражи, након чега ми је рекла да сам пао”, присjетио се Розенблум.

Систем регенеративног кочења модела 3, као и већина електричних возила, активира се када возач смањи притисак на гас. Систем затим поново хвата кинетичку енергију возила и пуни батерију, успоравајући возило без коришћења кочница.

Иако се систем регенеративног кочења Модела 3 се може онемогућити, Брусу није речено да деактивира систем.

У кометарима на листи са резултатима теста вожње, инструктор је написао: “Подносилац захтјева није успорио аутомобил. Ставите ногу на кочницу тек након што је аутомобил успорен и стао.”

“И зато сам је питао шта могу да урадим следећи пут да положим тест. И рекла ми је да не узимам Теслу, већ само да позајмим туђи ауто. Понесите неко други који има мотор, умјесто стварног електричног аутомобила“, рекао је Брус Розенблум.

Дјечаков отац, Нил, поднио је тужбу против локалне канцеларије аутошколе, и након што су медији почели да извјештавају о причи, одјељење ауто школе за теренске операције је Брусу дало возачку дозволу.

Брус ја на срећу добио своју возачку дозволу, а аутошкола је свом особљу издала смјернице да се систем регенеративног кочења више не може користити као разлог за оцјењивање грешке у вожњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
Виц дана
Виц дана
Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана