Тетовирани научник запалио интернет

Агенције
Тетовирани научник запалио интернет

Лондон - Ријетко ко је остао равнодушан када је Мет Тејлор, члан мисије Росета на прослави поводом слијетања сонде на комету, дошао у лудо дизајнираној хавајској кошуљи.

Откачени научник, познат по необичном начину облачења и раскошним тетоважама, без пардона се усред историјске свечаности појавио у дречавој кошуљи са мотивима полуголих жена.

- Убијеђен сам да ћемо успјети. Толико сам увјерен, да сам то и нацртао на свом тијелу - рекао је он и показао тетоважу на којој се виде лендер и комета.

Очекивано, недуго након преноса "Твитер" је експлодирао. Неки су Тејлоров врло лежеран, готово дјечачки избор гардеробе - бермуде, љубичасте чарапе, хавајка и патике, назвали "лудим", а други "интересантним". Ипак, било је и оних који су голишаве љепотице на кошуљи у стилу Барбареле доживјели као политички некоректну објективизацију жена.

Намјерно или не, неозбиљни Тејлор отворио је озбиљно питање - да ли је такав избор одјеће прикладан и медијски прихватљив за овакве прилике. Није неуобичајено да научници изгледају опуштено или чак откачено.

Ипак, шушка се да су челници Европске свемирске агенције замолили Тејлора да на званичним јавним наступима носи дуге рукаве и ногавице како би покрио врло уочљиве тетоваже, упркос томе што једна од њих представља управо Росету. (Агенције)+++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана