Телевизија за псе у Израелу

РТРС
Телевизија за псе у Израелу

Јерусалим - У Израелу је почело емитовање телевизијског канала за псе “Дог ТВ”, који има за циљ да првенствено привуче пажњу паса, смири их, али и да олакша власницима, посебно када њихови љубимци остају сами код куће, преноси РТРС.

Један од суоснивача овог телевизијског канала Рон Леви рекао је да су на овај начин жељели да ураде нешто “како би се пси осјећали мање досадним”, да слушају музику и гледају слике које су пригалођене њима.

Леви је четири године провео истражујући физиологију паса, њихов капацитет мозга, аудио-визуелне способности.

- Пси виде ствари другачије од људи, пошто не разликују боје. Због тога смо повећали контраст и освјетљење на снимцима, а и слика је оштрија. Веома су осјетљиви на звук, тако да смо компоновали посебну музику која је прилагођена њима - објаснио је Леви.

Према његовим ријечима, пси воле да виде друге псе на телевизији, као и покретне објекте, посебно куглице и рибе које пливају.

Ветеринар Рафи Кишон рекао је да када људи одлазе од куће и своје љубимце остављају саме, то псе погађа, јер се тада осјећају усамљеним.

Због тога им је, како је нагласио, потребна нека врста разоноде, што ће их смирити и учинити да се не осјећају усамљено.

Телевизија “Дог” тренутно се емитује још у Калифорнији.

У плану је да током године сигналом буде покривено цијело подручје Сједињених Америчких Држава, а касније и остали дијелови свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана