Тајландски дилер дроге ишао на пластичне операције како би личио на згодног Корејца

Танјуг
Foto: Тајландска полиција

БАНГКОК- Тајландски дилер дроге Сахарат Савангјенг имао је неколико пластичних операција лица да би изгледао као ''згодни Корејац'' и на тај начин избјегао закон, преноси Би-Би-Си.

Он је под псеудонимом Сеонг Џимин ухапшен прошле недјеље у стану у Бангкоку.

Сахарат је преко 'дарк веба' наручивао дрогу МДМА, такође познату и као екстази, користећи криптовалуте, а које је дистрибуирао другим продавцима и купцима у Бангкоку.

Он је раније хапшен због оптужби за физички напад, а полиција је код њега пронашла 290 таблета екстазија и два килограма наркотика у течном облику, након чега је побјегао из притвора и прошао кроз опсежне хируршке процедуре како би избјегао полицију.

Британски јавни сервис наводи да су га свједоци полицији описивали као "згодног Корејца", као и да је промијенио име у корејско.

На снимку хапшења који је објавила полиција, Сахарат каже да жели да се пресели у Јужну Кореју, уз образложење да жели да започне ''нови живот.

"Досадио ми је Тајланд", рекао је он.

Генерал-мајор тајландске полиције Терадеј Тамасути оцијенио је да је Сахарат "један од главних узрока епидемије МДМА'' у Бангкоку.

''Он је нарко-бос који увози МДМА из Европе са само 25 година. Вјерујемо да има више осумњичених у страним земљама. Наставићемо истрагу", рекао је Тамасути.

Сахарат на снимку каже да дрогу углавном увози из Холандије, али је истакао да не зна идентитет људи са којима је у оквиру операције сарађивао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана