Својој дјевојци подизајући капке док је спавала крао новац преко мобилне апликације

Тајмс
Foto: Pixabay

Мушкарац из Кине је од своје сад већ бивше дjевојке крао новац на бизаран и чудан начин! Он је крао новац девојке тако што јој је док је она спавала подизао очне капке и украо новац преко мобилне апликације (као врсту индетификације) , откривено је у полицијској истрази.

Мукарац из Нанинга у Кини прикрадао се својој бившој партнерки док је она спавала и користио софтвер за препознавање лица на свом телефону да пребацио скоро 18.000 фунти са њеног рачуна на свој рачун.

Идентификован само по презимену Хуанг, мушкарац је наводно користио отиске прстију свој сад већ бивше дјевојке да откључа њен Хуавеи уређај како би приступио њеним налозима децембра 2020.године

Према документима  “Тајмса”, он је тада могао да приступи њеној платформи за плаћање Алипеy тако што је подигао њене капке како би телефон препознао њено лице. (као врсту индетификације)

Локалне вијести су објавиле да је Хуанг нагомилао огромне коцкарске дугове и да му је био преко потребан новац да их отплати.

Али није требало дуго да дјевојка схвати да се нешто злокобно догодило. Следећег јутра је од своје банке добила поруку да је извршила велики трансфер, што, наравно, није сама урадила.

Након истраге, Хуанга је ухапсила полиција неколико мјесеци након инцидента и од тада је проглашен кривим за крађу коришћењем тајних метода за крађу туђе имовине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана