Швајцарац плаћао проститутке новцем који је штампао на кућном принтеру

ГС
Швајцарац плаћао проститутке новцем који је штампао на кућном принтеру

БАЗЕЛ - Мушкарац из швајцарског кантона Базел Сити осуђен је након што је више пута платио проститутке новцем који је штампао код куће на свом штампачу.

Мушкарац је у два наврата у јуну и октобру 2019. године платио сексуалне услуге лажним новцем, плативши првом приликом двије хиљаде евра, а другом 10 хиљада франака, преноси „Локал“.

Једна од сексуалних радница која је примила тај новац рекла је да је сутрадан покушала положити новац у банку, али банкомат није прихватио лажне новчанице. Како каже, тек тада је схватила да новчанице евра "изгледају чудно" па је отишла у полицију.

Полицајцима је било невјероватно да жена није схватила да су новчанице лажне, обзиром на то да нису имале заштитне ознаке, а неке су биле испринтане у супротном смјеру.

Предсједник суда у Базелу је рекао да је новац био тако лоше направљен "да би и слијепац видио да је лажан".

- У стану је био мрак, завјесе су биле затворене. Новчанице су заиста изгледале стварне. Тек кад их касније машина није прихватила, видјела сам да су кривотворене - рекла је 39-годишња жена на кривичном суду у Базелу.

Адвокати окривљеног бранили су га чињеницом је жена примила новац добровољно иако је било јасно да се ради о фалсификатима, међутим, осуђен је за превару, фалсификовање и промет лажног новца и добио је трогодишњу условну казну затвора.

Проституција у Швајцарској је легална и регулисана на нивоу државе тако да постоји неколико лиценцираних бордела широм земље.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана