Шта није у реду са овом сликом?

B92
Шта није у реду са овом сликом?

Изгледа да су се неки од нас превише занијели припремајући свој аутомобил за вожњу по снијегу. Власник савременог ФИАТ-а 500 са фотографије заборавио је да, упркос ретро дизајну, овај аутомобил има другачији погон у односу на оригинал који се производио половином двадесетог вијека.

Да се навике стечене у прошлости тешко мијењају, свједочи ова фотографија, која је судећи према регистарској таблици начињена у Италији.

Сви знамо, или би бар тако требало да буде, да се ланци за снијег монтирају на погонске точкове. ФИАТ 500, попут већине савремених европских аутомобила има предњи погон, па би било логично да му се и ланци налазе на предњим точковима.

Ипак, у овом случају стара навика превагнула је над логиком. Наиме, свако ко је у Италији некада возио оригинални ФИАТ 500, или код нас старог "фићу", научио је да ланце зими треба стављати на задње точкове, јер је код ових модела погон на задњој осовини.

Власнику овог ФИАТ-а 500, или оном ко је ланце инсталирао, промакла је чињеница да упркос ретро дизајну нова времена доносе и нова технолошка рјешења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана