Шта на плажи ради Босанка, Херцеговка, Српкиња, Хрватица...

index.ha
Шта на плажи ради Босанка, Херцеговка, Српкиња, Хрватица...

Макаранка Дада Батинић, након осврта на туристе на Јадрану под насловом "Босанци, мени најмилији гости", изнијела је своје виђење како се припаднице љепшег пола понашају на плажи.

"Американка се намаже по прсима па заспе на штумку. Кад јој леђа задиме, они присебнији је умлате шугаманон по кичми. Цили живот слуша како је здравије спават на леђима, али до данас није сватила зашто. Смије се и плаче истовремено, понављајући 'fuck, fuck, fuck' и 'my god'... Мислите да је у стању шока па је исплескате. Кад сватите да није до шока, него до вокабулара, плеснете је једнон за свој гушт и више је не обадајете.

Шпањолка свако мало врисне нечин одушевљена; или је прошла једрилица, или галеб или властити јој живот прид очима. Пола плаже мисли да има говорну ману, друга половица зна да је шпањолски такав језик. Маже се кремон мало по рукама, мало по ногама и усрид мазања јој падне на ум нова активност - скупљаће шкољке. Итне крему, чепрка по каменчићима, сити се да би сладолед. Не може наћ новчаник па искрене цилу боршу на жало. Врисне од сриће, ето ди јој се загубила пинцета.Одма ишчупа дви длаке из обрва. Кад угледа излетнички брод, скочи на ноге и маше док брод не замакне за какав рт. Нема кад ни изгорит, јер је сунце не стигне пржит дуже од дви минуте на исто мисто.

Ка шта порно глумица размазује сперму по грудима, тако и Српкиња, главе забачене уназад, утрљава крему у кожу. То је гледатељу узбудљиво, а њој помало досадно. Презирнин погледон тражи типа неизгрижених ноктију с којин би играла карте. Намаче се у мору ка шубара у лавору, помњиво пазећ да свака длака остане сува. Ако сте је спасили од обада, ајкуле или УВ зрачења, не удостоји ван се зафалит, али рече десет бројева. Претпоставља да позивни знате.

Мађарица се маже ка да баца инкарат на зид. Обилато и ди падне. У ње има свега у изобиљу, сиса, дупета, бедара, пари три жене у једној. Све на њој скакуће, а ако је се оће сликат мора се апарат намистит на "Спорт" јер пљеска рукама, подиже сисе, смије се и не мореш је пратит простин окон. Конкуренција је Српкињи, а у прилог јој иде то што, за разлику од Српкиње, није сноб.

Талијанка је чула да је гледање у сунце здраво, а приватно мисли да ни сунцу не би било лоше гледат у њу. На плажи је поваздан и изгледа ка громон погођен бор. Осушена и црна, намрштено проматра свакога, а у њу гледају само љубитељи природних катастрофа. Око 19 х се насмије, пало јој на памет да се синоћ креснила те да би могла и вечерас. Тад погледа свог момка, с којин иначе нема заједничких тема, и разваља се по њему ка тисто по тепсији. То се зове предигра.

Словакиња маже мужа који је црвен још од прошле сезоне. Посваде се јер би он скинио купаће, а она би само снимала камерон и гледала около. ФКК плажа ин је бесплатан порнић и иако многошта сами не практицирају, воле гледат. Једини су у костиму па им, сходно обичају на тој плажи, сви буље у сполне органе. Такав пресинг Словак не може издржат па побигну ча. Камеру забораве.

Локална женска лежи пет минута, а пари јој се да лежи већ шест дана. С обзирон на то да је одавде, креме и лосионе сматра знаковима слабости. На плажу може кад оће па зато и не иде више од три пута годишње. Живцира је све шта чује: дичињи плач, звук глисера, цврчци...Држи затворене очи да макар једно осјетило одмори. Не види имбрланога Анту како иза камена дрка на њу.

Њемица још није ни прострла шугаман, а нос јој се већ љушти. Пари торта вишекатница, ред бјелањка, ред креме. Маже се незаинтересирано и већину себе прискочи. Неке дијелове тијела није такла, а неке ни видила од пете године. Креме нема довољно за њен и мужев дроб па одлучује мазат само свој. Ка и у пећници, загори све осин креме.

Босанка се маже да липо мирише, а не зато јер јој је здравље приоритет. Нивеа од по кила њој траје скоро цили дан. Комарац јој слети на раме, али прије неголи је стигне убост клизне низ њу ка низ тобоган те сконча међу њенин сисама. Босанка пуно ствари ради истовремено; лакира нокте, пије кафу, типка на мобител, пуши... Нон-стоп неког поздравља и знаде више људи по Макарској неголи ви шта сте овде рођени.

Оно шта ваша мала неће да носи, Јапанки стоји ка саливено. Јапанци лито проведу испод лумбреле, тек ту и тамо провири нечија рука са шћапон или мобителон. Никад не изгоре иако су ванка у свако доба дана. Никад их нико није видијо на плажи иако прођу туда. У пет дана обиђу седан земаља, а ди су били сазнају кад дођу дома и виде све слике. Возачу који их вози до аеродрома фирма провиди наочале за варење да не би због блицева оболио од епилепсије.

Гастарбајтерица иде на плажу заогрнута пареон, у удобнин сандалама и с платненин русакон на леђима. Све јој је то омиљено и прошло је цили круг, од модерног до ретро. Ви у пет година промините три пара сандала, а њена обућа је ка ваша свекрва, мислили сте да неће доживит наредну сезону, а дура отад већ петнесту годину. Гастарбајтерица је алергична на сунце па се оспе још у 7 ујутро зафаљујући једној зраки која се пробила кроз гриљу. Ако се одважи по плажи одат боса отварају јој се ране на стопалима, пуца кожа, расцвитаје се пета. Успије нагазит и јединога јежинца у округу од десет километара. Док чита књигу очекује да плажа замре и да сви шапћу ка у библиотеци. Кад се то не догоди, сити се да је због примитивизма и отишла с Балкана.

Црногорка не би ни долазила са Жабљака да није оде нашла посал. Не маже се ничин јер свака тактилна дјелатност у ње изазива нелагоду. Пливала би прсно, али јој је глупо ширит ноге ако не мисли остајат трудна. Фали јој фамилија, поготово ћаћа, па засуче бркове и трче кући плакат. На плажи је с родицон која у чуду гледа за њон. Не могу се разумит јер је родица из Котора.

Херцеговка маже најприје своју дицу, онда туђу, а затин све млађе од осамнаест година. Проклиње неодговорне матере, али није јасно јел се некоме директно обраћа или говори сама са собон. Већ око 11 губи глас од силних повика ко ће кад у воду, а ко кад из воде... Ка што ногометашима кад изађу с терена тренер баци јакету на леђа, тако она свакоме дитету које изађе из мора заогрне шугаманон рамена. Промрзле чупа из мора ван, ватајући их за врат ко мачиће. Кад их све побаца на жало и просуши, пошаје их ћаћи у кафић да ин купи по сладолед. Себе не маже јер на се не мисли и до краја дана личи на памидор. Није вако изгорила још откад је у Међугорју ишла на брдо указања.

Гey женске нити сиде нити леже него су полузаваљене ка Рубенсови модели. Не да ин се мазат, тешко ин је пливат, мрзи их лежат и једино шта их весели је звират по плажи и погађат која је женска можебитно геј. Закључе да свака јест, али да неке тога још нису свјесне.

Гey мушкарцима не триба шугаман јер они одстоје три-четири уре на ноган, увик с рукама око струка. Изложе све шта је у понуди па пролазник може бират боју, величину, капавац, зависи ко шта воли....

Енглескиња не може поцрнит, може само изгорит и довест у опасност неки од својих 749274897987 мадежа. Умисто плаже обилази знаменитости, а с обзирон да је у Макарској, цркава и изгара тражећи културу. Долипће до Чесме на тргу ди бори се са локалнон ђукелон за слободну канелу. Срчући воду зачује звук клавира и надајући се да се не ради о фатаморгани стигне до Глазбене школе. Унутра види чистачицу како магичнон крпон брише типке. Онесвисти се, напокон опуштена.

Швеђанке мажу једна другу, на плажу су дошле трчећи, а најружнија од њих изгледа ка Бо Дерек. Свака може рекламират зубну пасту и бит манекенка, али и без тога могу ставит порнић на ју тјуб. Воле их и мушкарци и жене јер никоме нису конкуренција. Ако ван кресне мужа, понудит ће да кресне и вас. Ако нисте злопамтило - прихватит ћете понуду", пише Дада Батинић у колумни за Иndex.hr.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана