Средњошколац жели повратак у школу која га је казнила због фризуре

Танјуг
Средњошколац жели повратак у школу која га је казнила због фризуре

ВАШИНГТОН - Афроамерички средњошколац из Тексаса, Дерил Џорџ (18), којег је средња школа Барберс Хил суспендовала скоро читаву школску годину због фризуре коју је носио, рекао је да жели да се врати у школу на завршну годину, изјавио је његов адвокат.

Школа је суспендовала Џорџа након што му је речено да ошиша косу, јер прекрива обрве и уши. Џорџ је од савезног судије затражио да изда привремену забрану приласка која би спријечила званичнике округа да га даље кажњавају због фризуре, пише ЦБС Њуз.

Његов захтјев је услиједио након што је амерички окружни судија Џефри Браун у августу одбацио већину тврдњи које су ученик и његова мајка поднијели у тужби у којој се наводи да су званичници школских округа починили расну и родну дискриминацију када су га казнили.

Браун је заказао саслушање за 3. октобар у Галвестону на Џорџов захтјев.

Округ у који спада школа, има свој кодекс облачења и наводи да је његов циљ да научи ученике хигијени, дисциплини и поштовању ауторитета, а у саопштењу округа је наведено да Џорџова дуга коса крши кодекс облачења, јер би, уколико би је пустио, падала испод крагне кошуље, обрва или ушију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Виц дана
Виц дана
Виц дана
Виц дана
Виц дана
Виц дана
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана