Соко не иде под нож ни за 5.000 евра

Агенције
Соко не иде под нож ни за 5.000 евра

Нови Сад - Радован Вујичић из села Ћовдин у општини Петровац на Млави, власник једне од навећих атракција 79. Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду, трогодишњег бика Сокола тешког 1.583 килограма, каже да његовог љубимца ни по коју цијену неће дати “под нож”.

“Добијао сам од бројних кланичара за њега одмах 5.000 евра на руке, али то је мало и прејефтино да би мој лепотан отишао под нож. Сокола ћу, међутим, дати за 500 евра јефтиније од те понуђене цене уколико купац буде неки завод или институт који ће користити његово семе за приплод”, рекао Вујичић агенцијама.

Одговарајући на питање зашто му је битно да Соко служи за приплод, а не да заврши у некој кланици, Вујичић каже да је то због његове чисте расе.

“То је чистокрвно сименталско говече које сам пре три године купио у Аустрији. Његово семе је драгоцено због преношења изузетних генетских особина и зато би била права штета да оде под нож пре него што те одлике пренесе на потомство. Брзо напредује, снажан је, а нарав му је доброћудна”, каже Вујичић.

Он је навео да је Соко напредовао изузетно брзо, добијајући годишње и по 500 килограма.

“Соко никада није пробао ништа од вештачке хране. Тврдим да, уколико не оде под нож или ако га не изда срце пре времена, бик ће израсти у громаду каква никад до сад није ходила земљом Србијом”, рекао је Вујичић.

На националној изложби стоке на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду изложено је било чак 5.000 грла разне стоке.

У Новом Саду данас је завршен 79. Међународни пољопривредни сајам, највећа сајамска смотра те врсте у југоисточној Европи, гдје је своје најбоље производе и понуду изложило 1.500 излагача из 78 држава из региона, Европе и свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана