Сликао селфи па упао у кратер вулкана

ГС
Foto: Агенције

Амерички туриста је задобио лакше повреде након што је пао у кратер вулкана Везув док је покушавао да узме телефон.

Овај двадесеттрогодишњак и његова породица стигли су до врха вулкана високог 1.281 м који се уздиже изнад италијанског града Напуља након што су заобишли окретницу за посјетиоце и кренули стазом која није дозвољена за посјетиоце.

Младић је сликао селфи, према извјештајима локалне штампе, када му је телефон исклизнуо из руке и упао у језгро вулкана. Он је одлучио да је телефон важнији од његовог живота, па покушао да се спусти у кратер вулкана како би га нашао, али је након само пар метара пао након што је изгубио равнотежу и скотрљао се доље.

Водичи Везува били су први на лицу мјеста и спустили су се у кратер да га извуку. Полиција је изашла на лице мјеста, а хеликоптер горског спасавања је лансиран да помогне операцији спасавања.

Мушкарац је збринут због посјекотина и модрица по рукама и леђима.

Туриста и његова три рођака суочавају се са оптужбама након што их је полиција пријавила за инвазију на јавно земљиште. Група, која је наводно дошла до вулкана без икаквих улазница, кренула је путем који је јасно означен као забрањен јер је изузетно опасан, преноси Мондо.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана