Само у Црној Гори: Такмичење у љенчарењу

Vijesti.me
Само у Црној Гори: Такмичење у љенчарењу

Пива - И ове године власници етно села „Монтенегро" из Брезана, у Пиви, организују такмичење у одмарању под истим слоганом „Има љеба без мотике".

Сви заинтересовани „џабалебароши" могу да се пријаве за такмичење које ће се у овом етно селу одржати 30. августа.

Побједник ће добити награду у износу од двије стотине евра.

- Пропозиције су јасне - такмичару је дозвољено да пије воду и да узима храну, али није дозвољено да устаје са мјеста одмарања без обзира на повод, па макар то биле и физиолошке потребе. Такмичар који издржи најдуже да одмара у хладовини је побједник, а новчану награду је обезбједила фирма "Фидија" из Подгорице, рекао је власник етно села Микоња Благојевић и додао да је за такмичаре који дођу из иностранства обезбјеђен смјештај по ниским цијенама.

Поред новчане награде, они који освоје прва три мјеста добиће медаље "Има љеба без мотике", а организатори планирају још занимљивих награда.

- Позивамо све политичаре, докторе и остале доконе такмичаре да дођу и узму паре без муке, поручује Благојевић.

Али да није лако освојити прву награду, показали су прошлогодишњи такмичари, јер је њих четворо након двадесетчетворочасовног љенчарења одлучило да подијели награду, пошто се њиховом одмарању није назирао крај.

Никшићани Горана Мићовић, Иван Петрушић и Жарко Симовић и Подгоричанин Марко Ђуровић су прошле године понијели ласкаву титулу највећих „џабалебароша".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана